(ВИДЕО) Вучић за РТС : четири кандидата за председника СНС-а, гласаћу „ЗА“ на референдуму

DSC08870
Facebook

Председник Србије Александар Вучић гостујући  синоћ на РТС-у дотакао се тренутно најважнијих тема : референдума, међунационалних односа, „Рио Тинта“, војске, привреде, даљег политичког ангажовања итд.

Истакао је да:  „ земљу можемо да развијамо само ако будемо заједно. Хвала грађанима који су веровали у своју земљу и снагу Србије и који су уједињени у борби да Србија иде напред, чак и са различитим ставовима, уједињени и заједно по свим кључним питањима, а да ли ћемо тактички да се разликујемо, то је политика.Ако смо уједињени, политичке елите не могу много да то промене. Ако гледате релевантна истраживања, видећете да народ и није баш посвађан и да људи разумеју шта се збива.Десет хиљада динара од 14. јануара за здравствене раднике, 1. фебруара млади добијају 100 евра, 15. фебруара пензионерима 20.000. То је показатељ да земља иде напред и да све зависи од нас.“

Када се ради о даљем вођењу СНС-а рекао је :

„Имам четири кандидата за председнике странке који се у овом тренутку појављују, није то превелика тајна, четири-пет, можда и шест, делегати су гласни и слободни да предлажу, сви људи у врху странке то знају. Не бих да отварам ту тему, има много важнијих тема данас.

Било да будем изабран у Скупштину, било за председника, ако бих био изабран, после тих четири-пет година, свакако је крај. Човек мора да зна када је време. Пратим бројеве, гледаћу интересе Србије и политичке партије којој припадам, али пре свега интересе Србије.

Већ девет и по година, нисам све време на најистакнутијим функцијама, био сам потпредседник Владе, тек од 2014. сам председник Владе, од 2017. председник државе, веома сам поносан ту чињеницу. Ако бих био изабран на неку високу функцију, мислим да после (кнеза) Милоша и (краља) Милана у модерној историји Србије од 19. века није дуже био на власти. Поносан сам на резултете, да смо успели да сачувамо мир, да смо економски успели да подигнемо Србију брже него икада. То говоре бројеви и чињенице. Задовољан сам тиме. 

Ја сам своју мисију негде и испунио. Још много посла има. Онда је време за неке друге људе, али бих волео да омогућим да иза мене за четири-пет година не остане потоп, већ да добри и пристојни људи могу да наставе да владају, без обзира којој странци припадају, јер ћу тада да гледам једнако“.

О предстојећем референдуму:

„Гласаћу да на референдуму, из неколико разлога. Основни је тај да до сада нисмо успели да уредимо правосуђе тако да људи буду задовољни. Са себе ћемо да скинемо тај део кривице, држава ће се мање мешати, прећи ће на стручне људе и експерте, да судство и тужилаштво буду самостални и независни.

Није то питање само ЕУ интеграција, већ је од суштинског значаја за развој земље, за стране инвеститоре, сигурност домаћих инвеститора. Да се никада не понови 2009. година и онај ужас са отпуштањем, неизбором 836 судија, двоје-троје је тад извршило смоубиство због бесмислених политичких одлука, директно 44,4 милиона евра коштало, а у ширем смислу и много више.“

Комплетан интервју можете погледати О В Д Е

ИЗВОР : РТС

ФОТО :   photo screenshot

Loading