Oд 15. јануара почиње пријављивање за 100 евра помоћи за младе

DSC08335
Facebook

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да пријава за 100 евра помоћи младима од навршених 16 до навршених 29 година почиње 15. јануара и да ће трајати до 30. јануара.

„Процес пријаве је веома једноставан, заправо је исти као што је био и за пријаву за 100 евра, потом за 30+30, а онда и за 20 евра који су исплаћени у децембру. На порталу Управе за трезор је потребно унети име и презиме, јединствени матични број, број личне карте и да се изабере банка где је отворен рачун, а ако га нема, бира се име банке где ћемо ми отворити наменски рачун“, навео је он гостујући на ТВ Пинк, и додао да ће примаоци социјалне помоћи и лица на издржавању казнених санкција ову помоћ добити аутоматски.

Мали је подсетио да су претходних дана, у оквиру рубрике „Питајте министра финансија“, коју је покренуо на свом Инстаграм профилу, грађани имали прилику да постављају питања у вези са исплатом 100 евра једнократне помоћи младима између 16 и 29 година.

„Било је доста лепих коментара. Тако је један младић навео да ће 100 евра искористити да запроси девојку, док ће други младић ту помоћ искористити за плаћање рате за летовање. Овим смо створили лепу атмосферу, а то смо и желели да постигнемо. То је прилика да покажемо колико је наша држава јака, стабилна“, навео је Синиша Мали.

Ивор : https://www.mfin.gov.rs/

Loading