Др Рајичић примио руководство компаније SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR

DSCN0112
Facebook

Председник општине Кучево, др Иван Рајичић, примио је данас у свом кабинету највише руководство компаније SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR и Рудника бакра Мајданпек. Овом приликом одржан је веома сасдржајан састанак на коме су разматране теме од највишег значаја за саговорнике. Heyuan Jian, Deputy General Manager  компаније упознао је др Рајичића са активностима које ова компанија предузима у вези решавања проблема загађења Пека. Северни ревир је затворен, а до краја фебруара ће бити завршени радови којима ће све отпадне воде са читавог копа, бити преусмерене у цевоводе и колекторе да би се  потом њима напајао нови флотациони погон. Замућење које је настало последњих дана последица је  физичког уласка радника компаније у Пек да би очистили јаловину и преусмерили отпадне воде.

Председник општине се захвалио, у име грађана, за велики број наших становника који су запошљени у компанији а Heyuan Jian је напоменуо да ће се са овим трендом у будућем периоду још значајније наставити, јер се показало да су радници из наше општине вредни и самопрегорни.

Посебан сегмент састанка, односио се на сарадњу на туристичком плану. Констатовано је да има великих обостраних интереса да се у будућности приступи заједничким улагањима у туристичке потенцијале наше општине, посебно у археоолометарулушки комплекс Краку Лу Јордан јер су се у њему , пре толико векова, бавили истом делатношћу, којом и комапнија SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR данас.

Састанку су присуствовали и директор Рудника бакра Мајданпек Бане Томић, помоћник председника општине Кучево Даријан Дрикић и директор ТОК-а Александар Илић са сардницима.

Loading