Проверите да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак за референдум

IMG_0447
Facebook

Општинска управа општине Кучево је ставила на увид Јединствени  бирачки списак који је изложен  у седишту Општинске управе Кучево, ул. Светог Саве бр.76., у приземљу, канцеларија бр. 3.

Увид у део Јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боривиштем на територији општине Кучево могу поднети Општинској управи у времену од 08,00 до 14,00 часова сваког радног дана, односно одређује се пасивно дежурство радним данима од 14,00 до 19,00 часова и суботом од 09,00 до 12,00 часова, најкасније до дана закључења бирачког списка, 31.12.2021. године у 24,00 часова.

Грађани могу од расписивања републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије до најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно 25.12.2021. год. у 24,00 часова поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећем референдуму гласати по месту боравишта на територији општине Кучево (изабрано место гласања). Изабрано место гласања не може бити на територији јединице локалне самоуправе на којој бирач има пребивалиште, односно боравиште за интерно расељена лица. Овај податак не може се мењати до окончања изборног поступка.

Loading