Изложба фотографија Петра Синђелића – среда, 01. децембар

Valjevo
Facebook

Љубитељи културних дешавања у граду на Пеку, имаће прилике да у среду, 01. децембра, са почетком у 18:00 часова приосуствују отварању изложбе фотогражија Петра Синђелића, која ће се одржати у Холу Центра за културу „Драган Кецман“

Предраг Синђелић је рођен у Београду. Живео је и школовао се у Југославији, Бугарској и Етијопији, где је завршио основу школу и гимназију. У Индонезији је студирао енглески језик и књижевност, а у Сједињеним америчким државама је студирао и дипломирао филмску и ТВ режију.

По повратку у Београд (1981.), постаје члан Удружења филмских и ТВ стваралаца Србије. Једно време ради као самостални сарадник, као режисер, у ТВ Београд при редакцијама за културни, уметнички, забавни и школски програм.

Почетком деведесетих одлази у Њу Јорк на магистарске студије и ради на New School униврзитету као асистент предавач. Постаје члан НАТАС (Национална академија за ТВ науку и уметност). По повратку у Београд ради на самосталним, већим пројектима које реализујује у копродукцији или сарадњи са, РТС-ом, Скупштином града Београда и другима.

Од 1997. године стално је ангажован у РДУ РТС са звањем главни режисер. У РТС-у ради до пензионисања 2018. године.

Током година и професионалног бављења ТВ стваралаштвом на многобројним емисијама и самосталним пројектима учествовао је на фестивалима у Југославији, Србији и земљама Европе, Северне Америке и Азије, а за поједине емисије и серије добио је престижне награде и признања. Данас се бави фотографијом и графичком уметности.

Loading