ДО ДАЉЊЕГ ОДЛОЖЕНА ИЗЛОЖБА: „НОВИ СВЕТ – ПУТ У ПРОПАСТ“, ТЕОДОРЕ СТОЈАНОВИЋ

257798007_4593020690744209_4034808897629472446_n
Facebook

За  уторак, 23. новембра, у 18.00 часова било је планирано да се у холу Центра за културу „Драган Кецман“ одржи отварање изложбе слика и цртежа „Нови свет – пут у пропаст“, ауторке Теодоре Стојановић. Међутим, због болести ауторке, догађај је одложен до даљњег.

 

Из каталога :

Почетак краја или нови почетак. Смрт је живот а живот је смрт. Смрт и живот се сустичу у кругу почетак круга је уједно његов крај, тачке се спајају. Питања живота, смрти, постојања, сврхе су нешто о чему причам кроз слике. Оне су производ унутрашњих доживљаја који произилазе из осећаја и анализе стварности. На симболичан начин приказују људе који су у основи слободни али су сами себе заробили у уверења која их чине робовима – а да тога нису ни свесни. Они жуде за слободом, та слобода им је на дохват руке, само што се боје да у њу закораче. Узице окачене око врата појединим креатурама представљају баш то. Узице су танке могу се покидати, али бића са мојих слика то не чине и ако жуде за слободом. Троглови са појединих слика позивају људе да дубље истраже дубоке слојеве своје личности.
Нови свет је пут у пропаст. Та пропаст би се могла одложити кад би људи били мање поводљиви и чували своје ЈА које у новом свету постаје нешто универзално. Идентитет се губи, већ се изгубио, Појединац постаје део масе, његови ставови су усвојени ставови масе он је послушни роб, а да тога није ни свестан.

Loading