Заказивање вакцинације и СМС-ом

IMG_2032
Facebook

Грађани су почели да добијају поруке Института „Батут” којима се позивају да закажу имунизацију против вируса корона. – Преко истог сервиса могу да се јаве и они који морају да приме цепиво у својој кући, наводи Политика на свом порталу.

„Боримо се с ковидом 19, али у тој борби имамо најјаче оружје – вакцину. Твоја вакцина чека на тебе у најближем дому здравља, а уколико сте примили прве две дозе, можете да обновите своју заштиту. Заказивање није потребно. Преко три милиона грађана Србије већ је примило вакцину. Дођи, вакциниши се и придружи се онима који су поступили одговорно према себи и својим најближима. На тебе је ред.”

Овај СМС, који је почео да шаље Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, добило је много грађана на својим мобилним телефонима. И док су се људи питали о чему је реч, уследила је нова порука у којој се нуди заказивање вакцинације путем СМС-а за пет врста вакцина. Уколико неко жели да се пријави, треба да изабере вакцину одређеног произвођача и пошаље СМС са својим матичним бројем (ЈМБГ) на одређене бројеве, па ће им бити одређен тачан термин за имунизацију. Уколико неко мора да прими цепиво код куће, поруку са својим матичним бројем шаље на број 6080.

комплетан прилог можете прочитати О В Д Е

Loading