(ВИДЕО) Кучево на Сајму етно хране и пића у Београду од 25-28. новембрa

Screenshot_20211111-105135_WhatsApp
Facebook

Општина Кучево организује одлазак и излагање традиционалних прехрамбених производа и јела на београдском сајму етно хране и пића.

Циљ општине Кучево је да представи широку палету традиционалних јела и пића спефичних за хомољски крај и на тај начин на представи храну као један од туристичких производа у руралном туризму.

Сајам етно хране и пића је регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.
Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.

Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа.

„Након изузетно успешног представљања наше општине на Михољским сусретима села одржаним код пећине Равништарка, намера нам је да одемо корак даље и да представимо гастрономску палету наших села на највећој манифестацији овакве врсте у региону“ изјавио је Слободан Стокић, члан Oпштинског већа за екологију и рурални развој.

 

Loading