Др Иван Рајичић на свечаности поводом изградње брзе саобраћајнице Пожаревац-Голубац

20211105_114634
Facebook

Радови на изградњи брзе саобраћајнице Пожаревац – Голубац почели су данас код петље Пожаревац, у присуству председника Србије Александра Вучића,министра грађевинарства Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић. Почетку радова присуствовао је и председник општине Кучево, др Иван Рајичић, заједно са  градоначелником Пожаревца и председницима општина Браничевског округа.

Како то наводи Политика, брза саобраћајница је дуга 67 километара, а пројекат је вредан 337 милиона евра.

Уговор је потписан с кинеском компанијом Шандонг хај спид групом и предвиђено је да се радови заврше за две године односно до новембра 2024. године, преноси Танјуг.

Брза саобраћајница ће имати по две саобраћајне траке у оба смера, ширине по 3,5 метра.

Такође, биће изграђено више од 20 мостова и надвожњака, укључујући нови мост преко Велике Мораве.

Планирана је изградња 24 петље и раскрснице са локалним путевима.

Траса брзе саобраћајнице почиње код Петље Пожаревац на аутопуту Београд – Ниш, а завршава се на улазу у Голубац и наставља се на постојећу Дунавску магистралу која иде ка Кладову.

Планом изградње зацртано је да траса будуће савремене саобраћајнице пролази поред постојећег пута за Пожаревац до излаза из тог града ка Великом Градишту.

Од те тачке нови пут ће заобилазити грађевинске зоне Пожаревца, Великог Градишта и Голупца, што значи да неће пролазити у близини насеља на територији те три локалне самоуправе.

Иницијативу за изградњу брзе саобраћајнице дао је председник Вучић у јулу приликом посете Хидроелектрани Ђердап и том делу источне Србије.

Loading