Председник Лекарске комисије Србије позвао да се пријаве лекари који саветују пацијентима да се не вакцинишу

download
Facebook

Др Милан Динић, Председник Лекарске комисије Србије, позвао је грађане да поднесу пријаве против лекара који одвраћају људе од вакцинације и тиме угрожавају и јавно здравље, и мимо тога што су вакцинацију препоручили и ЛКС, Српско лекарско друштво, сви медицински факултети и САНУ и све релевантне здравствене институције.

Свако има право на притужбу Лекарској комори на рад лекара. Чак и ако доктор, који је пацијенту рекао да не треба да се вакцинише или још горе причао му о томе да је наводно вакцина штетна, није написао у извештају црно на бело и потписао, пацијент треба и може да се обрати Лекарској комори. Имејлом треба да поднесе пријаву у којој мора да пише име и презиме лекара који је пацијенту то саветовао, као и опис ситуације и да приложи лекарски извештај који поседује. Потом случај иде на Суд части, који одлучује да ли је пријава основана или неоснована, шаље је и другој страни на изјашњавање, тражи евентуалне допуне – објашњава др Динић.

Лекаре који пацијентима не препоручују вакцинацију, без јасног, оправданог и конкретно наведеног медицинског разлога, грађани могу да пријаве путем апликације Вајбер на број 064/8811405.

ИЗВОР БЛИЦ

 

Loading