За ово ли се залаже тзв. опозиција!?

Photo0344
Facebook

Вандализам. Мржња према сопственом граду и суграђанима. Или нешто дубље? Можда са политичком позадином? Надамо се да ће надлежни органи ( мада је по мало дискутабилно ко је тренутно и у којој мери надлежан) предузети све неопходне мере да  починиоци овог злодела одговарају за учињено.

Др Иван Рајичић је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић пре неког времена потписао Уговор ( о томе смо подробно известили)  којим је нашој локалној самоуправи донирано 1,5 милиона динара за уклањање дивљих депонија са територије општине. Одмах након тога кренуло се у реализацију пројекта и до сада  је рашчишћено неколико њих ( у Мајдан Кучајни, крај плаже на Пеку итд).

Истовремено локални парламент је донео одлуку о оснивању Комуналне милиције, која би у опису послова имала  и активности везане за константно уклањање дивљих депоније и санкционисање оних који их стварају. На седници СО одржаној у петак, за ову одлуку нису гласале само две одборнице тзв. опозиције, без образложења свог става. И  одмах након тога ( јуче је овај простор био чист) долази до поновног бацања отпада и шута на рашчишћени простор . А сметлиште је само стотинак и нешто више метара удаљено од тог места. Шетачи и грађани који су се овог недељноиг поподнева нашли у близини су подељеног мишљења о томе како је дошло до бацања отпада. Мањи број мисли да је то дело неодговорног (их) појединца, док они други заступају тезу да има превише индикација које указују да је можда у питању и нова врста политичке борбе…

Loading