Ђерлек потврдио : Кризни штаб уводи две нове мере

127049_14112020mirsaddjerlek-1_f
Facebook

Како је то у изјави за Блиц потврдио државни секретар Мирсад Ђерлек  извесно је да ће Кризни штаб увести две нове мере за сузбијање пандемије коронавируса :
увођење ковид пропусница и редукција броја људи на окупљањима (до сада је било  могуће  окупљање највише 500 људи).

„Прошле године смо се против короне борили епидемиолошким мерама, а ове године имамо најјаче оружје које постоји у свету против заразних болести, а то је вакцина. Прошле године морали смо да потежемо за јачим и репресивнијим мерама, ове године би требало да будемо вакцинисани. Да смо наставили онако добро као на почетку, ми бисмо до сада завршили са короном“,

Ђерлек је још истакао да је  држава  урадила и све чини да заштити своје грађане, али да не може сама, те је неопходна већа колективна одговорност.

„Држава се бори од самог почетка и наравно да ће увек чинити и учинити све да сачува живот сваког грађанина. Ми свакодневно пратимо ситуацију у свим регионима, на дневном нивоу, и наравно да размишљамо шта и како даље. Свакако да не можемо дозволити мање одговорним људима да продуже агонију и да коронавирус у Србији остане још неколико година„, рекао је Ђерлек.

Он је потенцирао да још није касно да се вакцинишемо и подигнемо колективни имунитет.

„Сада нам треба 80 одсто вакцинисаних. Бићу искрен, озбиљно се размишља о ковид пропусницама о којима очекујем да ће бити речи на следећој седници, такође, биће редукован и број људи на окупљањима. Тако да се не бих се сложио са неким дискусијама да је то дискриминација, да одвајамо невакцинисане од вакцинисаних, не, заиста ми смо показали као држава да нисмо за дискриминацију чим смо пустили да вакцине буде добровољне.Оно што би се само тражило је или да сте вакцинисани, или да сте прележали ковид или да само пружите неки доказ да нисте заражени, то је све„, каже Ђерлек.

извор : Б92  

ФОТО ТАНЈУГ

Loading