Одржана оснивачка скупштина Покрета Влаха Србије, најутицајнији чланови РИИС-а и општински одбори Влашке странке „МОСТ“ приступили

IMG_20210815_152003_copy_1024x768
Facebook

Након оснивачке скупштине Покрета Влаха Србије, одржана је конференцији за медије, на којој су говорили председник Покрета Влаха Србије, Владимир Угриновић, заједно са замеником председника, Жељком Илићем и два потпредседника, Вићентијем Булетићем и Петром Алексићем.

Данас смо имали прву оснивачку скупштину Покрета Влаха Србије. Оснивачка скупштина је донела одлуку и константовала да су сви општински и градски одбори Влашке странке „Мост“ и најутицајнији чланови РИИС-а прешли у Покрет Влаха Србије. Такође је донета одлука да ће се нови Покрет Влаха Србије водити од данас према три начела. Сви су се једногласно сложили са визијом коју сам ја имао у претходној странци а то је државотворна политика, брига о националним мањинама, посебно нашој влашкој националној мањини, унапређење живота влашке националне заједнице и социјална политика. Ми имамо јасан став поводом државотворне политике а то је став да ћемо радити у националном интересу наше мајке Србије и да ћемо увек поштовати председника Србије. Свако ко жели да ради и да учествује у унапређењу влашке националне заједнице је добродошао. Што се тиче бриге и унапређења живота влашке националне заједнице, истакнућу да је то висока сарадња на изванредном нивоу са нашим националним саветом, са његовим председником Новицом Јаношевићем и са нашим Министарством за људска и мањинска права. У наредном периоду даћемо максимум од себе и прерасти у Странку Влаха Србије. Покрет Влаха Србије има циљ да све Влахе доведе под једну капу и покрет ће од данас представљати Влашку националну мањину на територији целе Србије.“ – изјавио је на конференцији за медије председник Покрета Влаха Србије, Владимир Угриновић и истакао да никада више неће дозволити да из редова Влаха, појединци који су некада правили неке „квазивлашке странке“ и користили Влахе зарад својих личних интереса и промоције, он и Покрет Влаха Србије то никада неће дозволити.

Владимир Угриновић је додао да ће увек поштовати председника Србије, Александра Вучића, и увек ће бити уз њега. На питање Попортала да ли су неки чланови који су прешли из странке „Мост“ и из РИИС-а били пре тога опозиционо настројени, Угриновић је био изричит да ни једна мањина не може бити опозиционо настројена и да ће увек поштовати легитимног председника мајке Србије.

извор и фото ПОПОРТАЛ

Loading