Сутра стартује Међународно такмичење у ауто-мото спорту под називом “Борско-Браничевски ГАГА РЕЛИ 2021”

image_72192707
Facebook

Љубитељи спортског аутомобилизма имаће прилику да буду део трке која је организована кроз један град и шест општина и то: град Бор и општине Велико Градиште, Деспотовац, Жагубица, Кучево, Мајданпек и Петровац на Млави. Трка стартује у петак, из Великог Градишта, одакле креће 13 брзинаца. Завршна трка планирана је за недељу, са стартом на Борском језеру, након чега ће се на свечаној церемонији прогласити победник међународне рели трке, а најуспешнијима биће уручене награде.

Према речима председника рели клуба АСК “G.A.G.A. Avala racing team“ из Београда, који је уједно и организатор овог такмичења, клуб има изузетно дугу традицију, а у задњих 25 година никада није се десило да се овакав рели, који се бодује за централно европску зону, вози на оволикој површини.

“Ово је 73. трка по реду коју организујемо. Пријавио се 31 такмичар од којих је шест из иностранства, и ово је такмичење које се по први пут бодује за учешће у централно-европској зони, за отворено првенство и шампионат Србије на великој површини. Возиће се 565 километара, рели је изузетно захтеван, комплексан и тежак. Рели у правом смислу те речи”, истакао је Живота Милић, организатор ове спортске манифестације.

Милић је овим путем истакао да су, захваљујући ЈП Путеви Србије и председнику Александру Вучићу и њиховој подршци коју пружају локалним самоуправама, стазе уређене и прилагођене онако како би такмичари имали све услове за што безбеднију вожњу и најбољи пласман.

 

ИЗВОР : бор.рс

Loading