Vanja, Katarina i Jelena najbolje na Opštinskom takmičenju u recitovanju

Facebook

Zavičajna galerija Centra za kulturu bila je  u utorak, 28. marta pravi hram lepe reči, jer  je u okviru Opštinskog takmičenja  ugostila najbolje recitatore  iz svih osnovnih  kao  Srednje  ekonomsko-trgovinske i  mašinske škole. Takmičenje je otvorila direktorka Centra za kulturu Jasmina  Blagojević , a u Ocenjivačkoj komisiji su bili Violeta Ilić direktor gradske biblioteke, Sergej Stanković  profesor književnosti i Radmila Stanković poetesa i pisac iz Kučeva. Takmičenje se odvijalo u tri kategorije , od kojih su se dve odnosile na recitatore iz osnovnih  i  jedna na učenike srednje škole.

Za najbolje  su  proglašeni :  u  kategoriji mlađih razreda – Vanja Mitrović (OŠ „Veljko Dugošević“ Turija) , Jelena Janković  (OŠ „ Ugrin Branković“ Kučevo) i Jovana Vinkić (OŠ“ Ugrin Branković“ Kučevo) . U kategoriji starijih razreda :Katarina Milićević (OŠ „Milutin Milanković“ Rabrovo) ,  Ksenija Rakić (OŠ „ Ugrin Branković“ Kučevo) i  Olivera Milojević (OŠ  “Milutin Milanković“ Rabrovo) . U kategoriji srednje škole najbolje su bile : Jelena Joksić , Tamara Jović  i Jovana Lupšić . 


Najbolji  su , sem što su nagrađeni diplomama i knjigama stekli pravo da učestvuju na Okružnom takmičenju koje će biti održano u Žagubici.

 

Autor BMK

Saradnik na prilogu Radmila Stankovic

Loading