Председник Србије најавио : пензионерима од државе по 20.000,00 динара помоћи

IMG_2187
Facebook

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће сви пензионери у Србији у фебруару наредне години добити по 20.000 динара од државе.

„Уз оно што им следи сада у септембру, 50 евра, па у новембру по 30 евра и између 13. и 15. децембра по 20 евра, у фебруару наредне године, најкасније у марту, свим пензионерима исплатићемо по 20.000 динара, као поклон од државе“, рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће почетком следеће године уследити и ново повећање пензија, сигурно преко пет одсто.

„А, видећемо и даље следеће године, јер желимо да им се одужимо за тежак период кроз који су пролазили и разумели државу“, рекао је Вучић.

Истакао је и да ће по 20.000 динара добити сви пензионери, од пољопривредних пензионера, до свих који су уплаћивали порезе и доприносе.

Вучић је појаснио да је Србија у јуну и јулу остварила суфицит од 60 милијарди динара, а укупно у првих седам месеци ове године остварени суфицит је 198 милијарди, иако је претходно ребалансом био предвиђен „вишак у каси“ тек 38,5 милијарди, што су одобрили Међународни монетарни фонд и Скупштина Србије.

„Дефицит је бољи за скоро 160 милијарди динара. Од тога, 500-600 милиона је од повећаних прихода, остало је, одговорност министара, углавном непотрошен новац, што би допринело расту“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да ће влада изаћи са предлогом да минималац наредне године буде 35.012 динара, додајући да верује да ће синдикати тиме бити задовољни.

„Да то буде најмање што радник може да прими. Да ли је довољно? Није довољно, али је много више од 150 евра пре неколико године“, рекао је Вучић.

Тиме ћемо, указао је, већ на почетку године имати просечну плату 613 евра.

Додао је и да ће, када се саберу прошла и ова година, Србија имати раст плус шест одсто, коју неће имати нико у Европи, што значи да ћемо у ове две године заједно бити најуспешнији на континенту, а само ове године, верује, међу прве три по стопи раста.

„Тај раст нам доноси све веће плате, пензије. То су добре и важне вести“, поручио је Вучић.

Loading