Центар за социјални рад Кучево партнер у програму Еврпске уније „Еразмус+“

Facebook

Као једини представник Србије ,Центар за социјални рад за општину Кучево са Установом за одрасле и старије, постао је партнер Европске уније у оствривању програма  „Еразмус+“. Овај програм  намењен  је финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и моблиности у области образовања и обука.

У Софији, Бугарска је 23-24. 03.2017. године одржана је мађународна конференција под називом „Срушимо зид равнодушности“ где су се састали партнери у пројекту из Летоније, Бугарске, Македоније, Румуније, Чешке Републике, Исланда, Турске и Пољске.

 

                           

Главни циљ овог пројекта, под називом SoCare, је да  доприноси информисању јавности увођењем једноставне апликације која може променити многе животе и смањити притисак на институције социјалне заштите. Апликација ће се састојати од пружања информација о првој помоћи, информације о услугама надлежних служби као и о обукама о основама социјалне заштите.

Циљ пројекта је пре свега развој смерница за прву помоћ, идентификовање и креирање базе података о пружаоцима помоћи, развијање прописа о пружању социјалне помоћи, креирање апликације социјалне заштите, побољшање квалитета живота циљне групе и промена јавног мњења и стереотипа о социјалној заштити.

Пројекат се односи на актере у процесу социјалне заштите и социјално ризичне групе, особе са инвалидитетом као и на пружаоце помоћи.

Утицај који би пројекат требало да оствари односи се на формално повезивање професионалних база из свих ових земаља и размена искустава како бисмо угроженима омогућили јавни приступ знању као и мобилност стечених вештина у будућем олакшавању свакодневног живота угрожених.

 

Извор – Центар за социјални рад за општину Кучево

ФОТО Архива

 

Loading