Ускоро велика наградна игра са озбиљним наградама за вакцинисане

DSCN1083
Facebook
 Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је данас да је у припреми озбиљна кампања, у којој се размишља о великој наградној игри, где ће вакцинисани против корона вируса имати озбиљне награде.

„То је једини начин да покажемо да влада заиста промовише вакцинисање“, рекла је Обрадовић новинарима у Аранђеловцу, где је обишла пункт за вакцинацију у централној згради Дома здравља.

Обрадовић је рекла да је у Србији до данас, са пресеком у 12 сати, ревакцинисано 2.664.000 особа и додала да то није довољно и да морамо да тежимо колективном имунитету.

„Људи се питају када ће крај епидемије. Што се брже вакцинишеш, брже ћемо стићи до краја. Сваки дан у коме си одложио вакцинацију, продужио си епидемију. Само постизање колективног имунитета може да нам помогне да завршимо са епидемијом“, поручила је Обрадовић.

Истакла је да је Србија по питању имунизације против корона вируса, много боља него остатак Европе, укључујући и Русију, али да то није довољно.

„Као што смо и били лидер у вакцинацији, морамо са тиме да наставимо и врло је важно да на сваком месту промовишемо и даље вакцинацију“, додала је Обрадовић.

Ђерлек: Пакет нових мера за стимулацију вакцинације

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже да ће држава ових дана да изађе с пакетом нових мера за стимулацију вакцинисања, као и да је он лично за обавезну вакцинацију свих.

„Евидентно је да ће четврти талас короне бити много јак ако не повећамо проценат вакцинације и зато држава спрема низ мера за стимулацију вакцинације. А када бих се ја питао, увео бих обавезну вакцинацију за све грађане“, рекао је Ђерлек за Курир.

У претходних 200-250 година имунизација је спасавала државе и планету, и то је једини начин да изборимо с епидемијама, објаснио је он.

„Постоји озбиљна опасност да се одуговлачењем вакцинације појави мутант резистентан на вакцине. Ово је моје лично мишљење. Наравно, главну реч о томе шта нам је најбоље чинити даће струка и државни врх“, наводи Ђерлек.

ИЗВОР :ТОП ПРЕС

Loading