Обележена 13. годишњица Покрета социјалиста

received_2945796512299414
Facebook

„Задатак ове генерације политичара јесте стварање српског света, да обједини Србе где год они буду живели“, рекао је Александар Вулин на скупу обележавања 13. годишњице Покрета социјалиста, коме је присуствовао и председник СНС и Србије Александар Вучић.

Да се то оствари, како каже, могуће је само ако је Србија успешна, а да би је такву „сачували“, мора, додао је он, да се настави политика Александра Вучића. „Јер народ који има искуство јасеновачког геноцида, који има искуство „Олује“ и који има искуство Мартовског погрома нема право да своју судбину преда другима у руке, да о њиховој деци одлучују други, да им други дају имена, да им други одређују у шта ће веровати, да их други пуштају тамо где су им претке пуштали… Народ који има искуство да кад нема свог војника, свог полицијца и судију, нема право. Нема право да одустане од обједињавања и уједињавања, нема право да одустане од српског света. А да би српски свет настао, Србија мора да буде економски успешна, добро вођена да има војску која је у стању да сачува и њу и Србе где год живели. Да би сачували такву Србију морамо учинити све да се политика Александра Вучића настави. Само то, само је то победа, само је то гаранција опстанка нашег народа и ништа друго“, рекао је присутнима Вулин.Вулин је поручио Вучићу да треба да се кандидује за председника државе, додајући да другима не верује и неће им веровати и да „нико други не треба да постане председник свихграђана Србије и свих Срба. „Нико други, не одустајте“, нагласио је Вулин.

Следећи избори су прекретница за будућност, изјавио је председник Србије Александар Вучић и додао да ће се на изборима показати да ли ће Србија да иде у будућност или у прошлост.

Ваш покрет не видим као коалиционе партнере, већ као саборце за јаку, модерну и слободну Србију, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, који је био почасни гост на свечаности поводом обележавања 13. годишњице Покрета социјалиста. Рачунамо на вашу борбеност и вашу снагу, као што ви можете да рачунате на нашу снагу, колегијалност, одговорност, озбиљност, рекао је окупљеним члановима Покрета социјалиста. Не постоје лаки избори, зато за те изборе морамо да се припремимо, поручио им је.

„Бићемо притиснути са свих страна – осим оних изнутра, тајкуна, који су пљачкали нашу земљу и уништили, „главу нашу“ и главу наше деце, тражиће најгори у Србији, али и неки споља. А ја не желим да се удварам и да се додворавам и не желим да сарађујем са онима који имају своје налогодавце, своје наредбодавце, своје газде и који примају новац у иностранству. Једини наш газда сме да буде Србија и њени грађани, а не интересују ме ни амбасадори ни њихови министри ни било ко други“, навео је.

Нагласио је од политичких партија највише воли СНС, али да је јуче и прекључе присталицама и функционерима морао да говори да се боре свим срцем, да верују у оно што говоре и да не постану бизнис групација, те да не личе на ДС и његове сателите.

„Не морам Вулину ништа да говорим, он ће сам да устане у одбрану Србије, њеног народа и владе, не марећи за последице и за то хоће ли га нападати. Знате како то обично бива, људи у политици гледају да су добри са свима, да олајавају мало једне, мало друге, а себе да заштите. То није случај код Вулина, а надам се да видите да није ни код мене, рекао је Вучић, додајући да је, ипак, пре Вулина“, он најнападанији.

Важно је, рекао је председник Вучић, да се са Вулином неће сложити око Аписа и Александра Обреновића, али да су заједно постигли много за Србију.

Није ми једноставно да говорим, јер не морам увек да делим ваше вредности, посебно јер ми је Вулин више од коалиционог партнера, изјавио је Вучић.

Вулин је почасни грађанин више градова, додао је он и запитао да ли је то довољан доказ да он свој посао обавља часно и одговорно.

Окупљенима се прво обратио Командант Приштинског корпуса и треће армије генерал пуковник Владимир Лазаревић, а потом и Андрија Мандић, који је нагласио везу између Србије и Црне Горе, истакавши да је Србија велики ослонац Црној Гори.

Како јављају Новости, публику је поздравила Зорица Брунцлик, а затим отпевала песму „Не дам ово мало душе“.

Обележавању годишњице присуствовала је и делегација Општинског одбора Покрета социјалиста из Кучева.

Извор: Новости, Н 1, Бета, Данас, РТС

Loading