Одржана седница Извршног одбора ФСРЗС – утврђене лиге за сезону 2021./2022.

unnamed
Facebook

У Баточини је јуче (25.јун) одржана седница Фудбалског савеза региона Западне Србије на којој су усвојени извештаји комесара и утврђене лиге за наредну сезону. Оно што је најинтригантније, је број од 22 клуба (плус бивши прволигаши Борац 1926 и Слога)који ће се идуће године такмичити у нижим степенима такмичења.

Српску лигу „Запад“, напутшта осам клубова : Будућност Крушик 2014, Јошаница, Железничар, Гружа, Шумадија (А), Бане 1931, Тутин и Слога 33. Попуниће је четири првака зона Реал из Подунавца, РСК Раброво, Слога из Бајине Баште и Рађевац из Крупња и прволигаши Борац 1926 и Слога из Краљева.

Највише клубова испада у Шумадијско-рашкој зони, укупно шест и могуће Водојажа након баража против Ибра из Лепосавића. Реч је о Омладинцу, Раднику, Новом Пазару 1928, Пролетеру, ОФК Расу и Борцу. Такође, на полусезони овај ранг такмичења је напустила екипа Аполон 2018 из Ковача.

Подунавско-шумадијску зону такође напушта шест клубова. У питању су Борац 1923, Јасеница 2017, Борац (Ж), Слога (М), Петар Добрњац и Звижд након испадања екипе Слоге 33 из Петровца на Млави, после неуспеха пожешке Слоге у баражу за попуну Прве лиге Србије.

Из Западно-моравске зоне испада најмање – два клуба Црнокоса из Косјерића и Рампа из Пожеге. Слога из Сјенице је на почетку сезоне иступила из такмичења.

Пет клубова из Колубарско-мачванске зоне селе се у окружне луге, то су Младост (ДД), Раднички (К), Спартак 1924, Рубрибреза и Младост Драчић.

Дакле, окружне и градске лиге попуниће 22 дојучерашњих зонаша, и самим тим изазваће бројне промене састава поменутих рангова такмичења, који ће се осетити све до најнижих, односно општинских лига.

Loading