Почасни конзул Србије у Турској Салих Акгул Хаџифејзовић посетио Кучево

205863996_538697280874133_3492108856375967963_n
Facebook

Након пријема у Амбасади Турске у Београду, Салих Акгул Хаџифејзовић, почасни конзул Србије у Турској, боравио је у посети нашем граду. О могућностима инвестирања и потецијалима које наша општина пружа, са њим су разговарали председник општине др Иван Рајичић и његов заменик Ненад Микић.

Салих Акгул је успешни бизнисмен, оснивач и власник компаније ,,Салкано“ водеће турске компаније произвођача бицикала која извози у Америку, Енглеску, Србију, Црну Гору. Тренутно је у изградњи фабрика од 42 хиљаде квадратнх метара која ће бити највећа фабрика бицикала у Турској и Европи.

Салкано је дугогодишњи партнер Турске бициклистичке федерације, Бициклистичког савеза Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине. Неколико година се одржавају критеријум трке „Салkано“ у Београду, Новом Саду, на Копаонику, у Новом Пазару, затим у Црној Гори, Босни.

Компанија Салкано, чији је оснивач Салих Акгул је била покровитељ пријатељске бициклистичке туре ,,Мост мира“ 28. априла 2018. године када је четворо бициклиста из Турске и Србије кренуло на десетодневну туру од Стамбол капије у Београду до Београдске капије у Истамбулу као симболичну акцију пријатељства чији је повод била посета председника Републике Србије Александра Вучића Републици Турској.

 

Извор: општина Кучево, магазин Неретва

Loading