Центар за културу -у уторак, 22. јуна у 20:00 часова отварање изложбе „Повратак дому“, ауторке Миле Јолић из Карагујевца

6
Facebook

У оквиру овогодишњег програма гостујућих изложби, по јавном конкурсу Галерије савремен уметности Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево, у уторак, 22. јуна, у 20 часова, биће отворена изложба слика „Повратак дому“, ауторке Миле Јолић из Карагујевца. Њено стваралаштво почива на питањима „… Шта за нас представља дом? Да ли ћемо пригрлити дом као драгу особу и чувати је? Да ли је то уточиште, од непознатог, страшног, или је скровиште од људи, болести? Да ли је то затвор, тескоба? Ко смо ми и ко нас је ту ставио? Да ли уживамо или тражимо трачак ваздуха, слободе… тако потребне. Слике су приказ запажања да су у току темељне промене данашњег начина живота, јер су се у актуелне животне токове већ инфилтрирале специфичне сциенце фицтион ситуације које смо доскора сматрали забавном литературом или узбудљивом филмском слутњом далеке будућности„.
Биографија: Мила Јолић рођена је у Крагујевцу 1981. године. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, Одсек графике, у класи професора Слободана Кнежевића – Абија. Излагала је групно и самостално у земљи и иностранству.

Loading