Одржане Сеоске игре Спортског савеза Србије – такмичиле се Нересница, Дубока, Волуја и Каона

WhatsApp Image 2021-05-30 at 14.40.20
Facebook

 

На вишефункционалном терену за мале спортове, терену за рукомет,терену за баскет, спортској хали и травнатим површинама у дворишту Средње школе  одржане су данас Сеоске игре Спортског савеза Србије на којима су се такмичиле четири месне заједнице из наше општине. Игре је званично отворио заменик председника општине Кучево, Ненад Микић. Мештани села Нересница, Дубока, Волуја и Каона су се такмичили у десет дисциплина (у фудбалу, одбојци, навлачењу конопца и штапа, обарању руку, скоку у даљ, бацању камена, шаху, народном рвању и полигону). Иако су се сви борили са пуно елана и жара, борбе су протекле у фер и коректној атмосфери, без негативних тренутака и проблема. У финалном фудбалском мечу екипа Дубоке је победила екипу Волује тек после извођења пенала. Испоставило се да је тај меч имао огроман значај јер, после десет дисциплина, екипе села Нересница, Дубока и Волуја су имале исти број бодова па смо победника одредили на основу већег броја освојених ‘првих места’, како је дефинисано пропозицијама такмичења од стране Спортског савеза Србије.

Екипа Дубоке је освојила III место а екипа Волује II место у укупном пласману, док је екипа села Нересница победник овогодишњих Сеоских игара Спортског савеза Србије са освојених 28 бодова и 5 ‘првих места’. Све екипе су добиле пехаре и поклоне од стране Спортског савеза Србије а победничка екипа ће учествовати на регионалним сеоским играма у августу месецу ове године где ће предстваљати нашу општину.

Циљ игара је био дружење мештана унутар месних заједница и међу месним заједницама наше општине, као и промоција спорта и здравог живота и исти је у потпуности остварен.

Након завршених игара организатор (Спортски савез општине Кучево) се захвалио свим такмичарима и представницима месних заједница који су узели учешће у Играма, као и свима који су помогли у организацији и реализацији, а посебно  спонзорима који су помогли да Игре буду  организоване (СТАС градња, ПАРКЕТ МАРКЕТ Керамика, ДДОР, ДУБОКА, МД пекара, као и Општини Кучево). Захвалност су исказали  и супервизору Спортског савеза Србије, Марини Јовичић и њеној екипи која је помогла да Игре протекну у складу са пропозицијама такмичења

Аутор фото : ССОК

Loading