Отворена изложба „Пут добра“ уметнице Биљане Стаменић Костић

DSCN1500
Facebook

У холу Центра за културу „Драган Кецман“ вечерас је отворена  прва од укупно 10 изложби које ће кучевачка публика моћи да види током ове године. Уметница из Шапца, Биљана Стаменић Костић представиле се са својим радовима које у основи имају љубав и материнство . Како је то наглашено у каталогу изложбе:

...Живот настаје из љубави.  Љубав покреће добро у човеку, а добре одлуке, добре намере, добри односи, добри људи, доносе живот. Како је живот рађање тако је  и ЉУБАВ суштина живота и ПУТ који увек треба да бирамо без обзира на околности. Јер она рађа ДОБРО које је увек чувар љубави и живота.

Приликом отварања изложбе о раду ауторке говорили су Невена Ташић-Гордић и сама уметница. Изложби је присуствовао велики број личности из јавног, културног и политичког живота општине, као и велики број љубитеља ликовне уметности.

 

Биљана Стаменић Костић по завршетку Школе за уметничке занате у Шапцу 1998, након годину дана паузе уписује Факултет ликовних уметности у Београду. Дипломира 2005. године на сликарском одсеку у класи професора Слободана Роксандића. Члан УЛУС-а постаје 2006. године. До сада је реализовала четири самосталне изложбе и учествовала је на преко педесет групних изложби.

 

Loading