Министарство културе и информисања издвојило преко милион динара за пројекте Центра за културу „Драган Кецман“

San 9
Facebook

Ценећи квалитет пројекта, на овогодишњим конкурсима Министарства културе и информисања у области савременог стваралаштва, Центар за културу „Драган Кецман“ Кучево подржан је значајним средствима.

На Конкурсу за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности у 2021. години, Центар за културу Кучево добио је укупно 1.060.000,00 динара. Овим новцем, за збирку Установе, биће откупљени радови шесторо ликовних уметника: Ане Вујовић („Џевад“ – графика), Жељкe Момиров („Време“ – ливени алуминијум), Иване Ивковић („Can’t help“ – комбинована техника), Мирољуба Филиповића Филимира („Поднебесје“ – акрилик на платну), Срђана Апостоловића („Четири пута више снаге“ – инкрустрација фурнира на папиру) и Анице Вучетић („Револуцију сањам“ – видео инсталација).

У образложењу овакве Одлуке, између осталог, стоји да је стручна комисија посебно ценила квалитет и садржајну иновативност пројекта, промоцију савремених уметничких форми и израза, разумевање идеја и језика савремен уметности као и подршку иновативним и експерименталним пројектима.

На Конкурсу са суфинасирање пројеката у области уметничка игра – класичан балет, народна игра, савремена игра (стваралаштво, продукција и интерпретација), Центар за културу је за пројекат 54. Смотра народног стваралаштва „Хомољски мотиви“ 2021, добио укупно 600.000,00 динара. Ово је највећи износ који су „Хомољски мотиви“ у циљу подршке и суфинансирања манифестације добили икада од стране Министарства културе и информисања.

 

Loading