Кризни штаб одлучио : без ублажавања мера

naslovna-slika-kriyni-stab-ponovo-yaseda
Facebook

Све досадашње мере остају на снази, одлучено је данас на седници Кризног штаба, сазнаје “Блиц”. Заседање је завршено ставом медицинског дела Штаба да нема отварања тржних центара и кафића.

На данашњој седници донете су и нове мере: ђаци у мањим група моћи ће да дођу у школу, поправљају оцене и буду оцењени, а улазак у Србију биће могућ са уверењем о примљене обе дозе вакцине.

Кризни штаб је усвојио захтев Министарства просвете да се омогући ученицима да у мањим групама, уз стриктно поштовање епидемиолошких мера, могу да дођу у школу и буду оцењени. У складу са одлукама Кризног штаба, Министарство ће дефинисати јасно упутство и проследити га школским управама.

Када је реч о граници и условима уласка у Србију одлучено је да наши држављани и странци могу показати уверење о примљеној вакцини.Према незваничним наводима у одлуци је и да вакцинација треба да буде обављена на територији Србије. Путници морају да имају обе дозе то јест да су вакцинисани и ревакцинисани осим астра зенеке где је довољна једна доза јер је ревакцина неколико месеци касније.

Све мере које су важиле до сада остају до даљњег што узачи да су затворени и ову недељу тржни центри и угоститељски објекти.

ИЗВОР:Блиц,РТВНП

Loading