Приспели резултати анализа урађених од Завода за јавно здравље из Зајечара – о ситуацији обавештени Кабинет председника РС, премијерка, надлежна министарства

Photo0286
Facebook

Данас (четвртак, 18. март) око 14:00 часова. пристигли су резултати анализа воде из Пека које је урадио  Завод за јавно здравље из Зајечара – које показују повишене вредности сулфата и гвожђа и референтне вредности осталих метала нешто испод горње границе. Треба напоменути да су надлежни из зјечарског завода узорковали воду касније у односу на пожаревачки и да је тада било видљиво да је Пек био нешто бистрији.

Локална самоуправа је у складу са донетим одлукама  Штаба за ВС упутила дописе у вези ситуације са Пеком :  , Кабинету председника Републике Србије,председници Владе Републике Србије, Министарству за заштиту животне средине РС, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС,Министарству рударства и енергетике, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Агенцији за заштиту животне средине, Србијаводама и начелнику Браничевског управног округа.
У току је припрема и слање обавештења свим МЗ са препорукама које би требало поштовати ради безбедности свих грађана.

 

Loading