Од поноћи па до следећег понедељка затворено све осим апотека, пумпи и прехрамбених продавница

Beograd, 15. oktobra 2020. - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabic na sednici vlade Srbije. TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an
Facebook

Након седнице Кризног штаба премијерка Ана Брнабић  је саопштила да ће у Србији  од вечерас до понедељка бити затворено све осим прехрамбених објеката, апотека и пумпи, због спречавања ширења коронавируса.

Вртићи ће  наставити са радом, док ће нижи основци вероватно од понедељка бар на недељу дана прећи на онлајн наставу, казала је она.

„Вртиће не можемо да затворимо, тако да они настављају да раде, али је потребан максималан опрез и поштовање мера. Ако постоје васпитачи и васпитачице који још нису вакцинисани, позивам их да нам се обрате да то заврше што пре”, рекла је премијерка.

По њеним речима, нижи основци ће вероватно од понедељка бар на недељу дана прећи на онлајн наставу.

Државне институције, банке и поште ће такође радити,

Премијерка је изјавила да ће у ски центрима сви ресторани и кафићи бити затворени, изузев у хотелима где ће бити отворени само за госте.

„Скијалишта раде, иако је Кризни штаб захтевао да се у потпуности затворе. Мислим да није реално да се неко зарази на стази, већ се то догађа у кафићима и ресторанима. Ми ћемо сада затворити кафиће и ресторане, као што је било за викенд”, рекла је Брнабићева.

Такође је нагласила да неће бити уведен полицијски час, нити потпуна забрана кретања.

„Ово је компромисно решење. Дуго смо и жустро разговарали око мера, покушавамо и даље да нађемо најбољи могући баланс између заштите здравствених радника, заштите радних места и подршке привреди и менталног здравља нације”, рекла је Брнабићева, пренео је Танјуг.

Она је навела да се очекује да масовна вакцинација почне да даје озбиљне резултате и да бројеви почну да стагнирају.

Зато је апеловала још једном на све грађане да се вакцинишу.

ИЗВОР ПОЛИТИКА

Loading