Јавна расправа о Предлогу програма за реформу система локалне самоуправе у Републици Србији

MINISTARSTVO
Facebook

Министарство државне управе и локалне самоуправе, у поступку припреме документа јавне политике којим се уређује реформа система локалне самоуправе, спроводи јавну расправу о Предлогу програма за реформу система локалне самоуправе у Републици Србији са Акционим планом за период 2021-2023. године.

Јавна расправа о Предлогу програма одржаће се у периоду од 1. марта до 22. марта 2021. године.

Министарство позива представнике надлежних државних органа, органа аутономне покрајине, органа јединица локалне самоуправе, стручњаке у овој области, привредни и цивилни сектор, невладин сектор, академску заједницу, као и друге заинтересоване стране да узму учешће у јавној расправи и дају коментаре, сугестије и предлоге.

Током трајања јавне расправе, примедбе, предлози и сугестије могу се доставити Министарству државне управе и локалне самоуправе на мејл: јелена.томасевиц@мдулс.гов.рс или поштом на адресу: Министарство државне управе и локалне самоуправе, Бирчанинова 6, 11000 Београд – са напоменом на коверти: „Предлог програма за реформу система локалне самоуправе у Републици Србији са Акционим планом за период 2021-2023. годинеˮ.

Поред коментара који буду упућени Министарству писаним путем, у оквиру јавне расправе, одржаће се два онлајн састанка, 10. марта и 17. марта 2021. године, оба са почетком у 12.00 часова. Заинтересовани учесници се могу пријавити на мејл адресу: јелена.томасевиц@мдулс.гов.рс, најкасније два дана пре одржавања састанка (односно најкасније до 8. марта за састанак планиран 10. марта и најкасније до 15. марта за састанак планиран 17. марта), како би благовремено добили приступне податке.

Стална конференција градова и општина пружиће подршку организацији састанка који ће бити одржан у среду, 17. марта 2021. године, а која подразумева информисање и позивање запослених и представника јединица локалне самоуправе да узму учешће у овој јавној расправи. Напомињемо да су оба састанка отворена за јавност и све заинтересоване стране.

По окончању поступка јавне расправе, Министарство државне управе и локалне самоуправе анализираће све примедбе, предлоге и сугестије учесника у јавној расправи и сачинити извештај о спроведеној јавној расправи и у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе, односно најкасније седам дана пре подношења Влади на разматрање и одлучивање, исти објавити на интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе и на порталу Е-управа.

IZVOR : SKGO

Loading