Медицински део Кризног штаба тражи увођење ванредног стања и полицијског часа

677z381_Tan2021-3-1_153411980_1
Facebook

Медицински део Кризног штаба затражио је данас на седници да се уведе потпуно закључавање, а коначна одлука биће донета кроз неколико дана, пренео је новинарима после седнице покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић.

„Бележи се повећање броја заражених и оно што је медицински део штаба предложио данас, је да се максимално спречи могућност свих контаката, једино кроз вид ванредног стања, односно полицијског часа. То виде као могућност за решење ситуације у којој се налазимо”, рекао је Гојковић.

Он је навео да је став тог дела штаба „јасно и децидно” да би у овом тренутку то било најцелисходније решење, без улажења у то какве би последице „локдаун” изазвати.

Гојковић је истакао да је остало да се чланови Штаба састану у „следећих дан, два” поново, да се до тада обаве различите консултације и да се затим донесе одлука адекватна и најбоља за све.

„Апсолутно морамо водити рачуна о јавном здрављу, интересу наших грађана, и здравља, али се морамо водити и мишљу како ћемо као држава након годину дана у свему овоме, да поднесемо не само економски, него и у осталим аспектима, социолошки, психолошки, ментално евентуално нови ‘локдаун’”, рекао је Гојковић.

ИЗВОР : ПОЛИТИКА

ФОТО : ТАНЈУГ

Loading