Кризни штаб одлучио :предстојећег викенд тржни центри, кафићи и ресторани раде до 14 часова

krizni_stab_ps
Facebook

Тржни центри, кафићи и ресторани у целој земљи током викенда радиће до 14 часова, а прехрамбене продавнице радиће као и до сада, до 21 час, одлучено је на седници Кризног штаба.Сви угоститељски објекти на територији Републике Србије сутра и прекосутра радиће од 6 до 14 часова, независно од тога да ли имају или немају башту.

После 14 часова дозвољена је само достава, тако да након тог времена није могућа ни „шалтерска услуга“ у кафићима и ресторанима.

Хотели у читавој земљи могу свим грађанима служити храну и пиће у својим ресторанима и кафе баровима такође до 14 часова. Од 14 до 22 часа, ова услуга дозвољена је само и искључиво особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају.

Тржни центри, продавнице непрехрамбене делатности, кладионице, коцкарнице, дечје играонице, теретане, фитнес центри, балони за фудбал и друге спортове, за дане викенда радиће такође од шест до 14 часова.

Кризни штаб је одлучио да медицинске и ветеринарске ординације, лабораторије и апотеке и за викенд раде уобичајено, док ће на бензинским пумпама после 14 часова моћи само да се точи гориво.

Услужне делатности радиће као и до сада. Козметички и фризерски салони, салони за негу лепоте, и објекти из делатности пружања занатских услуга могу за дане викенда радити од 6 до 20 часова.

Мере које су данас усвојене важиће сутра и прекосутра, а у понедељак ће бити одржана нова седница Кризног штаба.

ИЗВОР : NOVISAD.COM

Loading