ОШ „ Вељко Дугошевић“ Турија у међународном SALL пројекту

sall (1)
Facebook

ОШ „ Вељко Дугошевић“ Турија је једна од две школе у Србији која је одабрана за  учешће у међународном пројекту Центра за промоцију науке –  Школе као отворене лабораторије. Пројекат је финансиран кроз Horizont 2020 Европске комисије, а партнери у спровођењу су Грчка, Кипар, Белгија, Шпанија, Португал, Израел, Француска , Луксембург и Холандија.

Циљ пројекта је проучавање и евалуација методологије и праксе школа као отворених лабораторија у стварним животним условима школских заједница различитих европских земаља. Овим пријектом предлаже се нови начин да  школе широм Европе приступе програмима научног образовања како би  STEM настава постала релевантнија и систематичнија, сарађујући са локалним заједницама  и истраживачким центрима, чиме се припрема терен за одрживе активности школа.

Пројекат ће трајати до септембра 2023 . године. У првој фази пројекта ученици и запослени ће имати прилике да стекну нова знања и вештине бавећи се креирањем методологије отворене школе као лабораторије, остварујући сарадњу са локалном заједницом и бројним истраживачким институцијама.

 

Loading