У оквиру помоћи грађанима, више од милион запослених могу очекивати да ће бити обухваћени овим програмом, али и незапослени

profimedia-0221687951
Facebook

У оквиру припреме новог пакета мера за помоћ привреди и грађанима размишља се и о некој врсти подршке за незапослене, потврђено је данас Танјугу у Министарству финансија.

Подршка за незапослене тек треба да буде дефинисана, кажу у том министарству.

Када је реч о помоћи за запослене, више од милион људи би могло да добије два или три пута по пола минималца, то јест од 32.000 до 48.000 динара.

Такође, размишља се ако буде потребно и о додатној подршци грађанима, а која је у 2020. била у виду исплате 100 евра свим пунолетним грађанима.

До Сретења, 15. фебруара, би требало да буде дефинисан додатни пакет помоћи привреди и сада се раде последње анализе како би новац био усмерен на прави начин, како би се помогло свима којима је то потребно, рекао је раније Танјугу министар финансија Синиша Мали.

Мали је истакао да су јавне финансије Србије стабилне и да има довољно простора да се обезбеде средства за нови пакет помоћи привреди и грађанима, који је најавио председник Србије Александар Вучић.

ИЗВОР ТАНЈУГ, ТОП ПРЕС

Loading