Празници у нашој библиотеци

Screenshot_2020-12-30-08-07-41-441_com.google.android.youtube
Facebook

Библиотека „Никола Сикимић Максим“ је крај ове и почетак наредне године посветила најмлађима! Новогодишњи програм емитује се већ две недеље сваке вечери у 19 часова на youtubeканалу библиотеке, као и на друштвеним мрежама. Ако га погледате, видећете зашто га називају необичним. Наиме, учесници програма нису само запослени у библиотеци, већ и многи други наши суграђани. Васпитачи, песници, глумци, пензионери – сви су радо пристали да прочитају неку бајку или причу за децу! Још једна занимљивост је та што се могу чути и различити језици. Тако на пример, доктор Заид Билбеиси чита једну арапску бајку преведену на српски, али и мало од једне друге бајке баш на арапском. Учитељица Розица Драгојловић чита једну влашку бајку на оригиналном влашком, а затим и српски превод. Туристички водич Слободан Стокић, који се укључио у организацију, снимање и монтажу овог програма, чита превод норвешке бајке, али од њега можемо чути и како звучи норвешки. Пред крај једну дивну причу на енглеском чита Виолета Велимировић (професор), а читање у библиотеци 30. децембра закључује Александра Ракић, етнолог. Њих две су уједно део Бајкочитача, групе која такође чита бајке за најмлађе, а које ће бити емитоване на youtubeканалу Туристичке организације Кучево 31. децембра. Библиотека ће истог датума касније увече емитовати свој новогодишњи БиблиоСалон, чиме се завршава 2020. година.

Почетак 2021. године биће у знаку Божића, једног од највећих хришћанских празника. Програм који ће Библиотека емитовати 4, 5. и 6. јануара такође је локалног карактера. Свештеници наше и суседне општине одазвали су се на позив да у библиотеци читају јеванђељске приче о Христовом рођењу, прилагођене деци.

У Библиотеци се надају да ће ови програми најмлађима улепшати наступајуће празнике и да ће бити симболичан наговештај мира и среће у наредној години.

Loading