Ванредна ситуација проглашена и у Мајданпеку

cropped-DOM-ZDRAVLJA1-3-1300x650
Facebook

После Петровца, ванредна ситуација проглашена је у још једној општини која се граничи са нашом – у Мајданпеку.У одлуци о проглашењу ванредне ситуације за територију Општине Мајданпек наводи се да се она уводи због погоршања епидемиолошке ситуације проузроковане ширењем епидемије заразне болести ковид 19, а на основу повећаног броја лабораторијски потврђених случајева ковида 19 и повећања броја пацијената који се јављају у ковид амбуланту као и оних који су послати на болничко лечење.

Ситуација је таква да морамо правовремено да уводимо и ригорозније мере и не дозволимо да се ситуација отме контроли. Крајње је време да се уозбиљимо и поштујемо мере заштите. Нарочито оне које се односе на самоизолацију јер имамо пацијенте који су ПЦР потврђено позитивни и налазе се на кућном лечењу који крше меру самоизолације и излазе у шетњу без заштитиних маски – каже директор мајднапечког Дома здравља др Драган Фудуловић, апелујући на пацијенте да у Дом здравља не долазе без преке потребе.

Према речима др Фудуловића Дом здравља ће адекватно реаговати и организовати службе и од сутра или наксније до краја недеље у ковид амбуланти ангажовати још једну екипу и тиме њен рад продужити до 20 часова.

извор Данас

фото Дом здравља Мајданпек

Loading