Ана Брнабић :основни циљ бољи квалитет живота грађана Србије,нова влада показатељ колико смо слушали народ

Beograd, 15. oktobra 2020. - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabic na sednici vlade Srbije. TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an
Facebook

„Нова влада је показатељ колико смо слушали народ у Србији, колико смо, и поред тога што смо поново добили поверење грађана са листом ‘Александар Вучић – За нашу децу’, чули да многе ствари треба да се мењају, да је потребно да променимо неке министре, иако су добро радили, да би дошла нова енергија„, изјавила је мандатарка за састав владе Ана Брнабић. „Основни циљ нове владе је бољи квалитет живота грађана Србије и  њен састав је показатељ колико је власт „слушала народ“.Навела је да нова влада има 11 нових министара, да ће их можда бити 12, те додала да половину владе чине потпуно нови људи који до сада нису имали везе са политиком.

Коментаришући Вучићев предлог да бивша функционерка Демократске странке Гордана Чомић буде министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Брнабић је оценила да је Вучић тиме „отворио врата и прозоре за дијалог“.Брнабић је истакла да је СНС једина странка која се континуирано мења и која се не плаши да улаже у младе људе, додајући да је поносна што је члан те странке.

Како је истакла, то је странка која уводи нова лица, инвестира у младе, не плаши се да отвори врата и да важне ресоре људима који су нестраначке личности.

Када би неки медији, политичке странке, аналитичари били мало објективнији и то поздравили, мислим да би се онда и неке друге странке отвориле за исте такве ствари и као друштво би брже напредовали јер не може то само да ‘вуче’ СНС и Влада Србије“, рекла је Брнабић и закључила: „Да ли смо урадили све како треба? Да ли смо нешто могли другачије и боље? Без сумње, политика је ствар компромиса, али смо из владе у владу, пре свега захваљујћи Александру Вучићу и СНС, ишли све храбрије у те промене како би Србија напредовала све брже и то наши резултати показују из године у годину“.

Извор : ТАНЈУГ, РТВ, Курир

фото : Танјуг (СМ)

Loading