Одржан Збор грађана у Дубоки

120852395_1790931154409236_7676379174321532337_n
Facebook

У четвртак са почетком у 18 сати у Дому културе у Дубоки одржан је састанак општинског руководства, представника ЈП Србијашуме, Савета месне заједнице  и грађана насеља Дубока. На састанку су били присутни председник општине Кучево др Иван Рајичић, његов заменик Ненад Микић, члан општинског Већа Милош Петровић, Шеф шумске управе Кучево Зоран Пешић и председник НСВС Новица Јаношевић. Најважнија тема састанка је била планирана експлоатација дрвне масе са територије која гравитира Дубоки, као и бојазан мештана да ће се оштетити локални путеви током експлоатације
У  уводном обраћању председник Савета МЗ Дубока Драгиша Илић  потенцирао је да су овакви скупови прилика да се све нејасноће расправе као и да се општинском руководству представе сви пројекти и идеје које има Месна заједница.
Заменик председника општине Ненад Микић је присутнима објаснио да по први пут после двадесет година, Општина и ШГ Северни Кучај имају потпуну и неприкосновену сарадњу, да ово велико и значајно републичко предузеће излази у сусрет општини Кучево по сваком позиву и да је од огромног значаја за привреду целе општине пословање овог газдинства. Са друге стране говоримо о Шумском газдинству „Северни Кучај“ са седиштем у Кучеву које послује најбоље у Србији. Што се конкретног пута тиче Микић је рекао да људи не требају да верују дезинформацијама. Истина је да ће Шумско газдинство да врши редовну експлоатацију шума која гравитирају Дубоки али тек средином 2022.године а завршиће у 2023. години. пре тога ће се издрадити шумски пут који ће касније и грађани моћи да користе а што се тиче локалних путева који ће се користити за транспорт дрвне масе сигурно је да неће бити оштећени јер неће бити претовара.
Представник ШГ Зоран Пешић је рекао да газдинство гарантује најбољу сарадњу са мештанима Дубоке, да ће се све радити договорно, да ће Дубочани имати приоритет приликом преузимања шумског отпада као и да ће се захваљујући доброј сарадњи Општине и газдинства од сад па на даље за сва локална предузећа обезбедити довољна количина дрвне масе за несметану производњу.
На сва питања грађана руководство је дало прецизне одговоре, те се у том смислу јавио за реч и др Иван Рајичић, председник општине Кучево, који је истакао да он и његови сарадници неће бежати од народа, да ће се суочити са свим проблемима и да свако има право на одговор. Општина ће се потрудити да у наредном периоду реализује што више пројеката у свим насељима па и у Дубоки како у области инфраструктуре, предузетништва али и туризма. У плану је и отварање дечијег вртића у Дубоки. Председник др Рајичић је истакао да су за све грађане врата његовог кабинета отворена те да он и сарадници први долазе на посао а последњи одлазе.

 

Loading