Почела школаска година – ђаци у клупе по новим правилима

DSC05257
Facebook

 

Првог дана нове школске године први час биће посвећен ковид инфекцији, али ће се о вирусу корона говорити и на часовима разредне наставе, грађанском васпитању, биологији, физичком и здравственом васпитању, пише на порталу b 92.

Због епидемије вируса корона, часови ће трајати 30 минута, а ђаци ће у школу морати да долазе са маскама, док су за оне који због болести не могу да носе маске обезбеђени визири.

По препоруци Кризног штаба за сузбијање Ковида 19, одељења која имају више од 15 ученика деле се у две групе.

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја истичу да су све школе потпуно спремне за рад.

„Дали смо све од себе да школе буду спремне за први дан нове школске године и верујем да ће тако бити. По свим нашим извештајима, све школе су потпуно спремне за рад“, рекао је за Тањуг државни секретар у Министарству просвете Душан Кићовић.
Навео је да су сви директори школа добили стручно упутство о томе шта у случају да се вирус корона појави у образовним установама.

„То подразумева просторију за дете које ће се у том тренутку изоловати. Такође, постоји особа која ће бити контакт са школским диспанзером припадајућем Дому здравља тако да рачунамо да ће школе и у том погледу бити спремне“, додао је Кићовић.

Иначе, 97 одсто родитеља определило се да им деца прате наставу у школи, а само три одсто се изјаснило да желе да им деца остану код куће и прате наставу на даљину.

За ученике чији су се родитељи определили да прате наставу од куће оцењивање мора бити у школи и ти ђаци ће долазити у школу на проверу знања у заказаном термину.

Комплетан прилог прочитајте О В Д Е

ИЗВОР Б 92

Loading