Безумље се наставља – Општинско веће у техничком мандату незаконито сменило начелника Општинске управе Зорана Велимировића

DSCN0919
Facebook

Као да нећемо да останемо да живимо једни поред других и када све ово прође… Тешко је набројати која су све законска и подзаконска акта прекршена у одлуци које је данас донело Општинско веће у техничком мандату приликом смене начелника Општинске управе Кучево Зорана Велимировића. Да кренемо редом : Закон о локалној самоуправи, Закон о раду, Статут општине Кучево, Пословник о раду Општинског већа… Према прописима Општинско веће у техничком мандату ( као и приликом разрешења а пре избора новог) врши само текуће послове. У које никако не спада и смена и избор новог начелника Општинске управе. На ово је део чланова Већа ( њих тројица: Милош Петровић, Славиша Маријоковић и Драган Милосављевић) упозорило  председника Већа у техничком мандату Владимира Стојановића и  остале присутне чланове Небојшу Митровића, Давора Станојевића, Зорана Кузмановића и Љубишу Војића али они то нису прихватили.

Разлози који су наведени за смену , да нису жалосни, били би смешни. На страну то што Велимировића нико ништа није питао о било чему, није му тражена никаква изјава, извештај, дат рок да објасни било шта, као главни разлози наведени су да је током прошле и ове године била слаба наплата пореза и да нису исплаћене накнаде свима који су „чували“ кутије током избора одржаних 21. јуна. Телефоном смо позвали Велимировића и питали га о чему се ту ради : “ Наплата пореза!? Па она се сумира на крају године а треба имати у виду да је неколико месеци на снази било ванредно стање током којег , свакако није била примарна  наплата пореза већ активности да се сачувају животи и здравље људи. Што се тиче исплате накнаде људима који су били у сталном и проширеном саставу на бирачким местима – то је новац који уплаћују виши државни органи. Накнаде се могу исплаћивати само преко текућих рачуна и наравно да није исплаћена онима који их нису отворили, па то би било опасно кршење законских прописа. Сви који су доставили текуће рачуне, добили су свој новац“.

Сада треба сачекати Решење о смени да се види шта је све наведено у њему. Није спорно да ће надлежни државни органи одмах реаговати и поништити га, али поставља се питање шта одговорни у ствари желе постићи њиме?

Ускоро ће бити објављен и аудио снимак са седнице како би сви грађани могли чути шта се дешавало на њој.

Loading