Ненад Микић : ако је и од Милекића, много је !

20200802_120448 (1)
Facebook

Разговарали смо са Ненадом Микићем, једним из плејаде  нових лица  које је Српска напредна странка ставила на своју листу на локалним изборима :

еК : Како се догодило да постанете кандидат за одборника на листи „Александар Вучић- за нашу децу“ ?

Морам да признам да је први који је са мном на ту тему разговарао, био Зоран Милекић. Тврдио ми је да представљам будућност овог града и да би било добро да се договорим са председником ОО СНС Кучево, Новицом Јаношевићем у вези мог ангажовања. Рекао сам му тада да сам спреман да урадим све што је у мојој моћи за добробит овог града и општине.

Сад просто не могу да верујем шта се догађа – тај исти Милекић, на чију сам иницијативу разговарао са Јаношевићем, о њему сад  прича све најгоре. Јаношевић час јесте, час није легитимни представник СНС-а, а Милекић, преко  Стојановића збуњује све, јер час се позива на председника Александра Вучића час на народ!?

еК :       Резултати на Вашем бирачком месту били су више него убедљиви ?

Без лажне скромности морам признати да је то највише захваљујући тиму са нашег бирачког места у коме су били носилац листе др Иван Рајичић, Виолета Велимировић и ја. Комшије и пријатељи  нас добро познају, верују нам, и зато не чуди  да смо оставрили 110 % бољи резултат у односу на изборе одржане  2016. године. Сада нам остаје да се после 21. августа и конституисања Скупштине општине одужимо радом и оправдамо поверење које смо добили.

 

еК :       Интервјуи Милоша Петровића и  Новице Јаношевића демистификовали су многе, јавности мало познате ситуације из блиске политичке прошлости наше општине.

На мене  су најупечатљивије утиске оставили деманти Зорана Милекића и Владимира Стојановића  . Ту је било толико, не могу да нађем термин који би био подобан за медије, неумесности, благо речено! Видите, Милекић је толико осион и бахат у својим изјавама да то просто вређа интелегенцију читаоцима. Јер шта он каже :… ПЗП је бесплатно асфалтирао тих 500 метара ка његовој викендици на Ђули. И то је као у реду!? Па ако је и од Милекића, много је! Прво није 500 метара него 2,5 км и друго па није Зоран Милекић општина Кучево! Зар није било битније да се асфалтира улица Велимира Дамјановића у којој живи толико људи а којом суграђани просто не могу да прођу како би дошли до Капеле и Старог гробља!? Или да се тада асфалтиаро пут у Кучајни или ка Шевици !? Милекић у стилу француских краљева : „Држава то сам ја „   сматра да је за општину Кучево добро само оно што је добро за њега!?

 

еК :  Били сте, као представник ШГ „Северни Кучај“,  веома ангажовани током ванредног стања ?

Ми, из Шумског газдинства сматрамо да увек требамо бити уз наш народ и зато смо све своје људске и материјалне ресурсе ставили на располагање Штабу за ванредне ситуације. Ја сам само, као координатор за односе са локалном самоуправом, можда био највидљивији. И сада, да није смешно било би жалосно –  Стојановић сад као дели неке Захвалнице али само онима који подржавају неку „њихову“ ствар. Јадно и бедно. Само да  подсетим да је током поплава наше газдинство на челу са директором Игором Секулићем, о коме сад свашта пишу, уступило комплетну механизацију локалној самоуправи да се превазиђе та ситуација и помогне људима у поплављеним подручјима  а да Стојановић тада није ни хвала рекао ?Но, ми би опет, не дај Боже да затреба, учинили исто, а Стојановић нека своје Захвалнице задржи за себе!

еК : Споменули сте 21. август и Конститутивну седницу СО. Милекић и Стојановић тврде да имају одборничку већину за формирање власти?

Видели смо како они мисле да направе већину – претњама, уценама, врбовањима. Деле отказе ко неће са њима, терају директоре да прете и избацују са посла оне који их не слушају- и ништа им не вреди. Неће ни народ ни одборници да им Милекић више одлучује о судбини и како ће да живе. Како је радио до сада, видело се. Најбоље по квалитету оних које је узео да га представљају – па ко ће да Владимир Стојановић и њему слични и даље одлучује за њих, ето им га.

Ми, мислим на млади тим и нова лица Српске напредне странке који персонификују  др Иван Рајичић, Виолета Велимировић , Милица Михајловић, ја, али  и многи други, решили  смо да ствари преузмемо у наше руке, и у складу са упутствима председника Александра Вучића , председника Извршног одбора Дарка Глишића и Координатора за Браничевски и Поморавски округ Александра Јокића,  Кучево учинимо бољим местом за живот!

 

 

Loading