Заседао Штаб за ванредне ситуације општине Кучево

DSC03319
Facebook

Штаб за ванредне ситуације општине Кучево одржао је данас своју 14. ванредну седницу, којом је председавао заменик команданта Љубиша Војић.На дневном реду биле су следеће тачке :

-Разматрање актуелне епидемиолошке ситуације на територији општине Кучево;

– Извештај о  предузимању превентивних мера на заштити становништва од еидемије;

– Разматрање увођења одређених мера заштите на зеленим пијацама и „бувљој“ пијаци;

Чланови Штаба су упознати да :   по извештају члана СОТ за заштиту од епидемије корона вирусом за сада постоји 1 заражени( потврђено PCR testom)  са пребивалиштем у Београду и за сада  су у току испитивања контакта и очекују се даљи резултати.

Центар за социјални рад,  Установа за старије строго поштује инструкције Министарства и спроводи све прописане мере заштите као што су дезинфекција простора, руку, обуће, и др.,мерења температуре. Забрањене су посете трећим лицима, Запослени имају сменски рад и строго воде рачуна о контактима. Уколико се корисници упућују на  болничко лечење  након тога се обавезно тестирају и морају 14 дана да буду у карантину.  У Центру за социјални рад  са странкама с е ради од 08-12 часова преко шалтера уз строго поштовање мера заштите и о потреби заказују се посебно индивидуални разговори са  странкама .

ЈКП „Кучево“  је од пре 10 дана започео са   редовном дезинфекцијом улица и простора по установљеном распореду и планирају да појачају мере заштите. О овом распореду дезинфекције  треба  обавестити правовремено грађане. Спроводе се превентивне мере заштите и у самом предузећу.

У вези рада зелене пијаце и „бувљака“ донет је Закључак да се пропишу посебни услови и мере заштите које че контролисати 2 редара ЈКП“ Кучево“ у сарадњи са Општинском инспекцијом и евентуалном ( по потреби ) асистенцијом Полиције са територије пштине Кучево.

На овој седници је усвојена једна препорука: –Да грађани због актуелне епидемиолошке ситуације спроводе све прописане мере заштите што подразумева ношење заштитних маски и рукавица и одржавање растојања нарочито у затвореним просторијама

и три закључка : Редовно обавештавати становништво о актуелно-епидемиолошкој ситуацији, о распореду чишћења и дезинфекције улица по МЗ и установама као и о прописаним условима који ће важити на зеленим пијацама и „бувљаку“;

да ЈКП „Кучево“ појача свој рад на дезинфекцији и око организације рада пијаца са посебним условима и мерама заштите;

и да се Општинској инспекцији да налог за појачано контролисање спровођења мера заштите на пијацама.

Loading