Безбедан интернет- сигурно детињство !!!

Facebook

Министарство  трговине, туризма и телекомуникација спроводи пројекат „Безбедан интернет – сигурно детињство“ са циљем да се деца школског узраста али и њихови родитељи и наставници  упознају  са  свим опасностима које са интернета могу претити. За територију наше општине носилац пројекта  је НВО „Ентузијасти“ са стручним  сарадником   MSCA инж. машинства Ненадом Шулејићем.

Пројекат ће се реализовати у току марта и априла месеца и у оквиру њега, стручни сарадник ће одржати предавања и семинаре у  свим  матичним и подручним одељењима  основних  школа  на територији наше општине , тако да ће пројектом бити обухваћени сви ученици.

 

Пројекат ће се одржати у две фазе – у првој, тема ће бити упознавање са опасностима интернета, ученици и родитељи ће добити и свеске,оловке и флајере са овим садржајима . У оквиру ове фазе предочиће им се и сигуран сајт , посебно интересантан родитељима, због могућности које пружа.

У другој фази, организоваће се Школа програмирања како би ђаци могли да сагледају шта све интернет може да пружи, ако му се исправно приступи.

 

Аутор БМК

ФОТО БМК, Илустрације

 

Loading