Влада Србије упозорила је да се појавио лажни сајт за гласање из иностранства – www.hocudaglasam.com.

img_120504
Facebook

Влада Србије у саопштењу наводи да ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com, на ком пише да грађани Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе.

Посебно је важно упозорити јавност и све грађане да буду опрезни, јер је званична процедура за пријаву грађана за гласање по месту боравишта у иностранству прописана Законом о јединственом бирачком списку и Упутством за спровођење Закона о јединственом бирачком спискум истиче се у саопштењу.

Та процедура подразумева подношење личног захтева преко дипломатско-конзуларних представништава Србије који те захтеве прописаним процедурама прослеђују општинским односно градским управама према месту пребивалишта подносиоца захтева.

Након тога, наведене управе доносе решење о упису податка у бирачки списак да ће бирач на предстојећим изборима да гласа према месту боравишта у иностранству.

Како наводи РТС, Влада упозорава грађане да буду опрезни коме остављају своје податке будући да постоји могућност злоупотребе истих.

извор РТС

Loading