Од 22. маја PCR тест више неће бити потребан приликом уласка у Србију

unnamed
Facebook

Почевши од петка, 22. маја, за улазак у Републику Србију неће бити потребан негативан тест, нити посебна дозвола како за домаће, тако и за стране држављане, препоручено је  из Владе Републике Србије.

Свим особама које улазе на територију Републике Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције. Ова препорука треба да буде потврђена у четвртак, на седници Владе Србије.

Кризни штаб донео је препоруку о отварању административног прелаза ка Косову и Метохији.

ПЦР тестови на коронавирус, на лични захтев грађана Србије и страних држављана, коштаће шест хиљада динара на територији целе Републике Србије. За студенте и малолетна лица тестирање је и даље бесплатно.

Имајући у виду тренутну епидемилошпку ситуацију, одлучено је да се поједине здравствене установе које су биле одређене за ЦОВИД болнице постепено враћају у уобичајен процес рада. У таквим установама сви медицински радници биће тестирани на коронавирус и тек након негативног резултата почеће да раде.

Клинички центар у Нишу (нова зграда) почеће са редовним радом од петка, док ће Институт за ортопедско-клиничке болести Бањица функционисати редовно од понедељка, 25. маја.

С обзиром на бројна нагађања која су се понављала у претходним данима, Кризни штаб наглашава да никада није препоручио санкције за неношење маски на отвореном простору и да увођење таквих мера свакако није у плану.

Сви чланови Кризног стаба, са лекарима на челу, апелују на све грађане да се понашају одговорно према себи и другима јер епидемија још увек није завршена”, наводи се на сајту Владе Србије.

Извор еБ

Autor: srbija.gov.rs

Loading