РХМЗ – данас и сутра могуће веће временске непогоде – на снази наранџасти метеоаларм

zanimljivost-kucevo
Facebook

Републички хидрометеоролошки завод је због велике количине падавина, од 20 до 40 мм за 24 сата, издао упозорење на временске непогоде за данас и сутра, преноси РТС нас свом порталу.

Током данашњег дана ће бити променљиво облачно, а киша и пљускови са грмљавином ће током преподнева бити локалног карактера, док ће се интензивирати после подне најпре на западу и југозападу Србије, а увече и током ноћи у већини крајева.Очекује се локална појава временских непогода са обилним пљусковима и градом. Дуваће слаб и умерен северни и североисточни ветар, а у зони пљускова понегде јак и олујни.Најнижа температура од 12 до 16 степени, док ће се највиша температура кретати између 22 и 29 степени.

У среду претежно облачно и нестабилно са кишом, пљусковима, грмљавином и условима за непогоде са обилним пљусковима, градом и олујним ветром.Престанак падавина се после подне и увече очекује на северу, а у току ноћи и у западним и централним деловима Србије. Ветар умерен, северни и северозападни, а у зони пљускова понегде јак и олујни.Најнижа температура од 13 до 17, а највиша од 19 до 24 степена.Наранџасти метео-аларм биће на снази данас и сутра.То значи да су прогнозиране опасне временске појаве које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње, а грађани треба да буду обазриви, свесни ризика и редовно информисани о детаљима очекиваних метеоролошких услова, као и да прате савете надлежних државних служби.

Комплетан прилопг можете проћитати О В Д Е

ИЗВОР РТС

Loading