Од среде нових 400.000 ваучера за одмор: Ево ко све може да се пријави

IMG_1177
Facebook

Пензионери, студенти и запослени чија је плата мања од 70.000 динара моћи ће од среде 13. маја да аплицирају за 400.000 ваучера за одмор у Србији. То је изјавио данас министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

На представљању нове летње промотивне кампање „Изабери своју авантуру, види Србију“ у Земуну, Љајић је рекао да је то уједно и позив угоститељима и хотелијерима да се пријаве за прихватање гостију са ваучерима. Таквих је до сада, каже министар, 1.500, а очекује да ће нови угоститељи и хотелијери који ће се пријавити бити из Београда и Новог Сада, јер су то нови градови у којима се ваучери могу користити.

Осим тога, новине у односу на прошлу пријаву за ваучере јесте да је повећан обухват људи који могу да се пријаве, а међу њима су студенти и они чија су примања мања од 70.000.

До сада је лимит за запослене био 60.000 динара.

Министар је објаснио и да студенти неће моћи да користе ваучере у месту пребивалишта и месту где студирају, како би се с једне стране, објашњава министар, спречиле злоупотребе, а са друге стране, како би омогућили студентима да путују широм Србије.

Љајић каже да ће тих 400.000 ваучера знатно продужити туристичку сезону, те да она неће бити ограничена на два или три летња месеца, већ да ће потрајати до краја године.

„Тиме ћемо бар делимично смањити штету која ће настати због мањег броја међународних путовања“, рекао је Љајић.

Извор: Танјуг/ТопПрес

 4,265 total views,  2 views today