И власт и опозиција у штрајку глађу испред парламента

2219699_whatsapp-image-20200510-at-14.46.05-1_ff
Facebook

Испред Дома Народне скупштине четворо посланика штрајкује глађу, двоје из владајуће коалиције и двоје из опозиције, објавио је Танјуг.

На централном делу степеништа где почиње црвени тепих, којим иначе пролазе посланици седи Миладин Шеварлић, који у рукама држи натпис: „Није питање хоћемо ли или нећемо да се боримо, већ хоћемо или нећемо да постојимо, Цар Лазаре оче свети“. Шеварлић је у народној ношњи, са маском на лицу.

 

Њему се из својих разлога прикључио и Бошко Обрадови који је раније рекао да је за активан бојкот, међутим, у међувремену је променио мишљење и оценио да је хришћански пут боље решење и да не види више смисао ни у насиљу које му је спочитавано јер он, како је рекао, није такав, већ да је потребно смирење.

На столицама на платоу изнад степеништва седе шеф посалника СНС Александар Мартиновић и његова колегиница Сандра Божић који су позвали тужилаштво да реагује због, како су рекли, фашистичких испада Обрадовића и режије Драгана Ђиласа. Сви посланици који су ступили у штрајк глађу поручили су да ће на степеништу остати до даљег.

 

КОМПЛЕТАН ПРИЛОГ КУРИРА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ОВДЕ

Извор Курир

ФОТО Тамара Трајковић

Loading