Бојкот дефинитивно пропао – ПСГ излази на изборе

sergej (1)_620x0
Facebook

Покрет слободних грађана излази на изборе, саопштио је данас лидер ове политичке организације Сергеј Трифуновић, након што је аплаудирао дивљању Бошка Обрадовића  (  за кога Чедомир Јовановић каже да је “ без мозга“ и да је то радио са својих “ 20 битанги“). Трифуновић је изјавио  да ће на републичке изборе ићи сами, а да ће на локалу правити коалиције. Промену одлуке о бојкоту, коју су донели у јануару, објаснио је тиме да политичке и друштвене околности нису исте и да нико од оних који се залажу за стратегију неизласка на биралишта не може да објасни шта је њена сврха:

Бојкот је агенда оних који нису успели да пређу цензус. Нико од њих ме није убедио зашто би она била добра. Углавном су говорили да ће после бојкота тражити техничку владу, као у Северној Македонији. А тамо је техничка влада дошла после избора на којима је опозиција учествовала, а не њиховог бојкота. Ипак, и даље видим и Вука Јеремића и Драгана Ђиласа као саборце.

Ово практично значи да је идеја бојкота доживела тотални пораз, посебно узимајући у обзир да кроз медије провејава став Бориса Тадића да на изборе треба ићи са листом „Бојкот“ ( или тако некако) и да је већ контактирао Зорана Живковића у вези са овим ( мада ни једном политичком аналитичару није јасно како би то у суштини функционисало, изађеш на изборе, добијеш мандате, вратиш их/или не одлазиш на седнице ?Тадић објашњава да би се : „позвао народ да гласа за празне столице а не за њих у том парламенту“ ? ). Покрет “ 1 од 5 милиона“ већ је оптужио Тадића да им је украо идеју са којом су намеравали да наступе на изборима. Има мишљења да и све ово што ради Обрадовић у ствари представља неку припрему јавности и за учествовање Двери на изборима.Мада, по аналитичарима, Обрадовић ништа не ради сам од себе, већ само испуњава налоге Ђиласа који је алфа и омега онога што се назива Савез за Србије. За кога посланик ДС М Радојичић – Кена каже да је пао на испиту и да треба тражити неку другу формулу за деловање опозиције. И за коју се једино може рећи да је разједињена. Биће интересантно како ће Ђилас ( ако и он пре тога не нађе неко решење „пази тако да останем невина“ и изађе на изборе), елем биће интересантно како ће Драган Ђилас објаснити ако на локалним изборима у градској општини Стари град себе бирачима понуди и његов страначки колега М Бастаћ? Много тога је нејасно у оном делу српског политичког миљеа где се налази део опозиционе политичке опције која се по свему разликује ( демократе и фашисти, левичари и националисти ) осим  да треба довести Ђиласа и Јеремића на власт ( замислите Србију у којој би Бошко Обрадовић био министар полиције!?).

фото новости

Loading