Како тренутно стоје ствари РСК остаје српсколигаш а Звижд зонаш

Facebook

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије , на основу изјашњавања клубова Супер и Прве лиге донео је одлуку да се првенство настави 30. маја. Одиграла би се 4 кола без плеј-офа и плеј-аута. Када се ради о нижим лигама  став је следећи :Лиге аматерског ранга, српске и лиге нижег такмичарског ранга, завршене су закључно са 15. мартом 2020. године и неће се наставити. Исто важи и за лиге млађих категорија Фудбалског савеза Србије. Напредовање у виши и испадање у нижи ранг, биће примењено сходно пропозицијама како је раније било предвиђено.

Шта то практично значи. За Српску лигу следеће : Борац из Чачка би се пласирао у Прву лигу а из лиге би испало 5 клубова- два због смањења на 16 ( ове године такмичило се њих 18) и три да би се направило места за прваке зона. Из Српске лиге би испали Мокра Гора, Шумадија Аранђеловац, Млади радник Пожаревац, Мачва Богатић и Пролетер из Михајловца. Е сад, Пролетер је на табели боље пласиран од РСК-а – имају исти број бодова али михајловчани нешто бољу гол разлику. Међутим, тумачења су да у лиги остаје РСК јер је био бољи у међусобном дуелу у јесењем делу.

Када се ради о Зони где је Звижд, ту је Поморавље из Влашког дола убедљиво прво а из лиге би испало 5 клубова : два регуларно и три да направе места за клубове који су испали из Српске лиге ( Шумадија, Млади радник и Пролетер). У тих 5 клубова спадају. Партизан из Даросаве, Полет из Трновча, Млади борац из Великог Орашја, Морава из Велике Плане и ВГСК из Великог Градишта.

Тако тренутно стоје ствари. Међутим, одлуке Одбора за хитна питања требало би да потврди и Извршни одбор ФСС-а ( седница је заказана за крај маја) а питање је да ли ће тако бити, јер има много недоумица.Постоје чак тумачења да би из Прве лиге могло испасти Смедерево ( мада по одлукама нема испадања из овог ранга) а тада би из Српске лиге испао и РСК а из Зоне и Ударник из Лозовика. По кулоарима се прича да постоје могућности да се понови по нека ситуација из прошлости када је долазило до фузионисања клубова, замена места у такмичењима, одустајања појединих клубова, померања у циљу „интереса фудбала“ ed cetera,ed cetera.. Тако, изгледа  da ништа није готово, док не буде готово !

Loading