Народна скупштина расправља о укидању ванредног стања

Tan2020-5-6_10576320_0
Facebook

У току је седница Народне скупштине на којој би посланици требало да изгласају укидање ванредног стања. На самом почетку догодио се несвакидашњи инцидент : Бошко Обрадовић,председник Двери и народни посланик, почео је да звижди пиштаљком и узвикује пароле против Владе и председника Републике не дозвољавајући да седница нормално ради. Председница Скупштине му је прво изрекла две опомене а на крају и искључила са седнице .На крају, обезбеђење је морало да га извуче.

Образлажући предлог да се укине ванредно стање, премијерка Ана Брнабић је рекла :

„Услов је био да више од седам дана имамо мање од пет одсто заражених у односу на број заражених. Тај услов је испуњен, од 28. априла ми смо испод пет одсто“, рекла је Брнабић. Она је позвала посланике да укину ванредно стање и да оно не остане ни дан дуже него што је то неопходно.

„Нећемо укидати Kризне штабове, они ће наставити да раде, наставићемо да тестирамо грађане да бисмо обезбедили пуну сигурност и да радимо превензију за евентуални други талас епидемије“, истакла је Брнабићева.

Премијерка је најавила да ће на следећој седници Kризног штаба бити јасно одређене мере под којима ће грађани улазити у Србију из иностранства, а да не буду у карантину.

„Изаћи ће у петак или у понедељак са јасном препоуком. Размишљамо да ће доказ бити или негативан тест на корону коју је особа претходно урадила у земљи из које долази или ћемо ми радити тест“, рекла је Брнабићева.

Скупштина Србије на данашњој седници разматра Предлог одлуке о укидању ванредног стања, који је поднела влада, а седници присуствују премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Ивица Дачић.

 

Loading